Gratulerer Marte og Froland

Marte Olsbu Røiseland er suverent den beste utøveren i VM i skiskyting i Anterselva. Og Froland er beste «land» i VM – foran sterke og tradisjonsrike skiskytternasjoner som Russland, Tyskland, Italia og Frankrike.

Å ta medaljer i alle distanser i VM er det kun Laura Dahlmeier som har klart tidligere. Den gangen var det 6 distanser. I år var det 7 distanser, og det gjør dermed prestasjonen historisk og enda sterkere. Det er en fysisk og mental prestasjon som er helt unik og Marte fortjener all den ros som er mulig å gi henne. Og det er ingen fare; hun kommer til å beholde begge bena godt plantet på jorda selv om omgivelsene går av hengslene i hyllesten.

Det har vokst opp en ny generasjon med fantastisk gode idrettsutøvere i Norge. Ada Hegerberg, Erling Braut Håland, Martin Ødegaard, Johannes Høsflot Klæbo, Karsten Warholm, Ingebrigsten søskene og mange flere. Felles for dem er at de har hatt talent og dyktige mennesker rundt seg som har gjort at de har blitt stjerner i ung alder. Marte har vist en annen vei; nemlig at tålmodighet, steyerevne og hardt arbeid over lang tid gir resultater og oppfyller drømmer.

Selv i en individuell idrett som skiskyting er det mange mennesker og miljøer som står bak når en utøver tar VM medaljer. Familien, nærmiljøet i Froland, Idrettslaget, Roger Grubben og skolen i Sirdal, kollegaene på landslagslaget og trener- og støtteapparatet har alle en del av æren for at Marte har lykkes. Gratulerer til dere alle for å ha bidratt til den historiske medaljefangsten.

Marte har vist oss alle at det er mulig å komme fra Sørlandet å bli verdensmester. Det håper vi er til inspirasjon for alle som har en drøm om å nå langt som idrettsutøver. I medaljerusen etter VM er det likevel viktig å minne om at det aller viktigste med idretten er lek, glede, opplevelser, samhold og fysisk aktivitet. Takk til alle som bidrar til at barn, unge og voksne får ta del i idrettsaktivitet over hele Sørlandet. Idretten er, og skal være, for alle. Den norske idrettsmodellen, som mange mener ikke er elitefokusert nok, skaper verdensmestere og bidrar til at flest mulig har glede av idretten sin.

Activepeople ønsker Marte lykke til videre i karrieren.