På jakt etter nye utfordringer?

Activepeople kan være din inngangsport til nye muligheter.

Gjennom 15 år har Activepeople gjennomført rekrutteringsprosesser til leder og nøkkelposisjoner. For at en rekrutteringsprosess skal være vellykket må alle søkere føle seg ivaretatt og få god informasjon gjennom hele prosessen. Vi kan ikke love alle søkere jobb men vi kan garantere god oppfølging og informasjon underveis i prosessen.

Å søke en konkret stilling

Det grunnleggende for oss i en rekrutteringsprosess er å forstå kundens, din potensielle nye arbeidsgiver, behov. Dette gjør vi gjennom å bli kjent med virksomheten og grundig kartlegging av behov for kompetanse i den enkelte stilling. Behovene gjenspeiles i en stillingsannonse og i vår dialog gjennom hele prosessen. Som søker skal du være trygg på at vi har kunnskap om vår kunde og de behov de ønsker å få dekket.

Vi anbefaler deg å registrere en utfyllende cv og lage en søknad som beskriver relevant bakgrunn, egenskaper og motivasjon for stillingen.

De kandidatene som best tilfredsstiller kravene i utlysningen inviteres til intervju hos Activepeople. Gjennom en utvelgelsesprosess som ofte består av intervjuer, test, case, referanse- og bakgrunnssjekk velges kandidat til stillingen.

Som kandidat til stillinger gjennom Activepeople skal du oppleve profesjonell behandling og god oppfølging underveis i prosessen.

Å sende generell søknad

Dersom du på generelt grunnlag ønsker å melde din interesse for leder- og nøkkelstillinger kan du registrere din CV og søknad til Activepeople her.

Du vil da bli kontaktet når vi har relevante jobber som passer til dine ønsker og kvalifikasjoner.  .

Klikk knapp under for mer informasjon:

Finn rett kandidat For jobbsøker Se ledige stillinger Våre rådgivere